Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen is een Nederlands attractiepark.

Het park bestaat sinds 1963 en ligt in Slagharen, gemeente Hardenberg, Overijssel.

Geschiedenis

Slagharen in 1974

In 1963 bouwde winkelier Henk Bemboom een aantal vakantiehuisjes op een stuk landbouwgrond rond een oude boerderij in Slagharen.

Als extra attractie bood hij bij elk vakantiehuisje een echte Shetlandpony en een wagentje aan, een uniek idee omdat deze pony's in die tijd nog zeldzaam waren in Nederland.

Met Pinksteren 1963 werd het Shetland Ponypark Slagharen met 24 vakantiehuisjes geopend.

Al snel werden meer huisjes bijgebouwd en voor gasten en dagbezoek kwam er ook een speeltuin en een zwembad, later gevolgd door meer en grotere attracties.

Het park werd bekend onder de naam Ponypark Slagharen.

Op 6 maart 1981 verwoestte een brand het deel van het terrein waar nu het monorailstation, zwembad en Music Hall zijn gevestigd.

Bij de brand gingen onder meer het cowboydorp Texas in Holland, een restaurant, orgelzaal, het monorailstation met twee treinen en een draaimolen verloren.

De brand is vermoedelijk aangestoken.

In 2008 bestond het park 45 jaar en ging verder onder de naam Attractie- & Vakantiepark Slagharen.

Op 11 juni 2012 werd bekend via de website van Attractiepark Slagharen dat Rodeo Rider, Nautilus, Dream Catcher en de Enterprise in seizoen 2012 hun laatste rondjes zouden draaien, om plaats te maken voor vijf nieuwe attracties ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van het park. Deze zijn inmiddels verwijderd, op de Enterprise na. Om financiële redenen, en ook omwille van het grote protest tegen de verwijdering van deze klassiekers, werd beslist slechts vier nieuwe attracties te plaatsen, en de aangekondigde nieuwe thrill achterwege te laten. Vandaar werd besloten deze klassieker te laten staan. Voor deze attracties zijn de jubileumattracties Expedition Nautilus (op de plaats van Rodeo Rider), Fogg's Trouble (op de plaats van Flying Cloud, die nu op de plaats van Dream Catcher staat), Magic Bikes en Passepartout Explorer (op de plaats van Nautilus) in de plaats gekomen.

In 2014 is op 93 jarige leeftijd de oprichter van attractiepark slagharen Henk Bemboom overleden. en in dat zelfde jaar kwam er een nieuwe directeur in het park. Wouter Dekker is overgekomen van Movie park Germany en besloot toen meteen om wat plannen van zijn voorganger Angelique Klar te veranderen.

In 2015 is het zwembad compleet verandert en opnieuw gebouwd en gaat nu door als Aqua Mexicana. 


Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans