Welkom in het Ruigrijk

Joris en de Draak  

Klaar voor een spannende strijd tegen de draak? Een draak, de heerser van Water en Vuur, bedreigt het koninkrijk…

De koning roept alle moedige burgers op om dit monster te verslaan. Kom naar de Efteling en strijd tegen de draak én tegen elkaar in de nieuwe houten racer-achtbaan Joris en de Draak. Treed in de voetsporen van de legendarische Joris die op slimme wijze de draak versloeg!

Sinds 1 juli 2010 kunt je een ritje maken in Joris en de Draak. In deze   nieuwe, dubbele, houten racer-achtbaan worden de bezoekers, verdeeld   over twee banen: water en vuur. Er wordt tegen elkaar gestreden om de   snelste tijd waarbij de draak van zich laat horen.

Neem familie en  vrienden mee en strijd met óf tegen elkaar!

Onride Water
Onride Vuur
D´Oude Tuffer

Hé, hé… mag jij wel autorijden? Voorruit, in de Efteling mag het.  Rijd maar langs de heuveltjes en dalen, maar pas op voor de bruggetjes  en plons niet in het water! Toet, toet. 

Wat een goede chauffeur ben jij  zeg! Neem je familie mee op een ritje in een van de old-timers. Handjes  aan het stuur en rijden maar!

De Vliegende Hollander 

 “Ik zal vaeren, al is het tot in den eeuwigheid.” De Vliegende  Hollander is vervloekt en veranderd in een spookschip. De reis begint in  een prachtig kasteel aan de kade. Maar al snel zul je merken dat dit  geen sprookjeskasteel is. Je houdt je adem in terwijl het schip wordt   opgetild naar een hoge golf… Je voelt dat er iets gaat gebeuren… Nog   even… En dan, splash!! Alleen met een spookachtige vaart kun je nog   ontkomen aan de vloek van De Vliegende Hollander. Kriebels in je maag en   kans op een nat pak! 

Halve Maen

Sterke zeemansbenen zijn niet nodig. Maar een sterke maag kun je wel  gebruiken. Durf jij het aan? Het schip de Halve Maen deint eerst nog  kalmpjes op de golven. Totdat… Woaaaahh… Je op torenhoge golven beland  lijkt te zijn. Nog even en het schip slaat over de kop. Gelukkig, het  gaat net goed… Tot de volgende golf… Aaaahhhhh… Je lijkt wel 180° heen  en weer te schommelen. Wat hoog!  Houd je goed vast en hoop op een  behouden vaart.

Polka Marina

Wauw! Wat een grote walvis. Hij draait boven de Polka Marina. Als  een fontein komt er water uit zijn kop. Stap maar in een van de bootjes  en vaar met de walvis mee. Onderweg maak je golvende bewegingen. Zit je  nu in een carrousel of zit je op zee?

Python

Oké, dit is het echte werk! Voor je ligt de Python. Je recht je  schouders, haalt eens diep adem. De kriebels slaan in je benen. Maar je  gaat ervoor. ‘Yes, Python here we come!’ Je loopt naar boven en bent  bijna bij het treintje. Je kunt nog terug… Whoooooooooh!!! Heb je die   loopings gezien? Vast niet, waarschijnlijk knijp je je ogen stevig   dicht. Wedden? Kijk straks zelf maar op de foto!


Baron 1898

Durf jij de duik aan?

 De hebzuchtige Mijnbaron heeft een goudader  gevonden in het zuiden van het land.

Daar wil hij zoveel mogelijk goud  uit de grond halen, maar deze grond wordt beschermd door de Witte  Wieven.


 

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans