door verschillende rijken in de Efteling. Stap in op een van de stations in het spannende Ruigrijk of fantasierijke Marerijk en kom tot rust tijdens een prachtige rondrit. Met de Stoomtrein ervaar je de Efteling vanuit een heel andere kant.

Welkom in het Marerijk

Diorama

 Kijk je ogen uit in de deze 60 meter lange miniatuurwereld waar dag en nacht elkaar in snel tempo afwisselen.

Geniet van de kleine dorpjes en hun bewoners, en de prachtige bergen en de beekjes. ‘Kijk dan, wat een kleine mensjes, ze gaan naar de kermis!

Het Diorama werd in 1971 geopend na aanleiding van het 20-jarig bestaan van de Efteling. De overdekte attractie is gebouwd naar de ideeën en   tekeningen van Anton Pieck.

Droomvlucht

Een Wereld vol Wonderen… waar je droomt met je ogen open, zacht schommelend in je hemelslee glijd je langs sterren. Je vliegt als een elfje door een Wonderwoud, ontmoet elfjes en trollen…

Droomvlucht werd geopend in 1993 en is sindsdien de meest bezochte   attractie van de Efteling. Tijdens een rit van 6 minuten bereik je een   hoogte van 13 meter. Onderweg ontmoet je droomwezens in een wonderschone   sprookjeswereld.

Villa Volta

Wanneer je aan komt lopen zou je willen dat je zelf zo’n mooi huis had als Villa Volta. Eenmaal binnen denk je ‘liever niet!’ Wat is hier allemaal gaande? En waarom gebeuren er van die griezelige dingen? En wie zijn de Bokkenrijders? Dan mag je in de mooie salon naar binnen. Had je dat maar nooit gedaan, want ahhhhh, alles draait!

Villa Volta werd in 1996 geopend. Een prachtige villa omgeven door een   Engelse tuin. Maar het is geen thuis. Nooit zal Hugo van den Loonsche Duynen zijn rust hervinden in dit huis, waar boven onder lijkt en onder boven.

 

Anton Pieckplein

Hoger, nog hoger… Wheee, daar gaan we. Houd je goed vast, of durf  jij met je armen wijd? Je voelt je als een vogel in de lucht in de   zweefmolen. En alles ziet er zo prachtig uit! Dat komt door de ouderwets   gezellige sfeer van het nostalgische Anton Pieckplein. Wandel maar eens  rond. Wie weet wil je ook nog een rondje in de rups. Of ben je nog   dronken van de zweefmolen?

Het Anton Pieckplein is één van de oudste, meest authentieke plekjes in het park. In 1954 werd het Anton Pieckplein geopend met een   souvenirshop, poppenkast, pomp en poorten. In de zomer van 2003 is het   plein onder handen genomen en heeft het een heuse gedaanteverwisseling   ondergaan. Het plein is nu het gezellige hart van de Efteling!

Efteling Museum

Toon en Bets weten alles over de Efteling. In hun huisje waken zij  over grote Efteling-geheimen en koesteren zij de schatten uit een rijk   verleden. Het verleden van alle sprookjes en attracties van de Efteling.

Sinds 1 april 2004 kun je in het Efteling Museum door die opmerkelijke   geschiedenis van het Efteling Park wandelen. Het museum beschikt over de   meest geweldige verhalen, unieke figuren, vreemde attributen en andere   typische kunststukjes. Het Efteling Museum heeft momenteel een expositie  van ‘Holle Bolle Gijs’. In 1959 kwam de eerste Holle Bolle Gijs in de  Efteling wonen. Zijn hongerige maag had nooit genoeg en steeds riep hij  “Papier hier!” Omdat hij netjes “Dank u wel” zei, bleef het park  heerlijk schoon. De geschiedenis van Holle Bolle Gijs wordt met deze  feestelijke, tijdelijke expositie toegelicht. Dus bezoek het Efteling  Museum en kom alles te weten over de Holle Bolle Gijzen.

Stoomcarrousel

Zag je ooit zo’n prachtige stoomcarrousel? Kies het mooiste paard,   geniet van de muziek en draai, draai, draai… Daar gaat de bel, houd je   goed vast. Hè, gaat die bel nu alweer? Ik wil nog een rondje. Nu kies ik   een ander paard…. Of die koets… of… nee, dat varkentje! Snel, zo gaat hij alweer. Help! Ik kan niet kiezen!

De Stoomcarrousel uit het Carrousel Paleis is al meer dan 100 jaar oud. Ook Anton Pieck heeft als kind een paar rondjes op de Stoomcarrousel   gedraaid. De Stoomcarrousel is in 1956 geopend. Het is een origineel   Gavioli-orgel gebouwd in 1895 en het is een van de vijf overgebleven   orgels van Gavioli’s hand in de wereld. Het beeldhouwwerk is van de   Vlaming De Vos. De vloer is authentiek en gebouwd in Victoriaanse stijl.

Volk van Laaf

Er woont er een bijzonder volk in de Efteling. Het zijn de Laven.   Overal in het Lavenlaar kun je de Laven bezig zien met hun dagelijkse   bezigheden. Ze gaan naar school, maken muziek of euhhhh… Juist ja, doen een dutje! De bakkers bakken hun brood… Maar oh oh... Gaat dat wel goed?  Wat doet die Laaf daar aan die molenwiek? Wandel over Laafse paadjes  door het Lavenlaar en ontdek een bijzondere wereld. Of bekijk alles van  bovenaf vanuit de Monorail!

In 1990 deed het Volk van Laaf haar intrede in de Efteling. De Laven   zijn een geesteskind van Ton van Ven. Boven Lavenlaar ligt de Monorail. Een rails van 450 voert je langs de bezienswaardigheden over dit   bijzondere volkje. 

Park show Raveleijn

De stad waar Raven Ruiters zullen zijn.

Ontdek de vervallen stadspoort die toegang geeft tot de magische  stad Raveleijn en beleef de spectaculaire parkshow. Vijf kinderen  groeien uit tot ruiters te paard die de strijd aangaan met hun  overheerser en de nog grotere verschrikking.

Mis het niet en word toeschouwer van dit groots spektakel!

Fact & figures parkshow

Er zijn vijf à zes voorstellingen per dag met paarden en échte raven.
Plaatsen openluchtarena: 1000
Duur show:
±20 minuten
Adviesleeftijd: 6+
Toegang: door middel van een gratis
showticket.

Stoomtrein

door verschillende rijken in de Efteling. Stap in op een van de stations in het spannende Ruigrijk of fantasierijke Marerijk en kom tot rust tijdens een prachtige rondrit. Met de Stoomtrein ervaar je de Efteling vanuit een heel andere kant.

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans