De Waarbeek

De Waarbeek is een familiepretpark van 2,7 hectare, gelegen bij de Twentse stad Hengelo.

Het park richt zich vooral op families met kinderen tussen de twee en twaalf jaar. Het park heeft 25 attracties die voornamelijk een ouderwets karakter hebben, zoals de Hully Gully. Belangrijkste trekpleister van het park is de Rodelbaan: een achtbaan die in de boeken staat als de op 1 na oudste nog werkende stalen achtbaan ter wereld*

De Geschiedenis

 Het park werd 1e paasdag 1924 geopend als "Theehuis De Waarbeek".

De grond werd medio 1923 door de broers Jan Hendrik en Herman Smit tijdens de publieke verkoop op het verzoek van de erven H. Hulshoff Pol uit Hengelo gekocht.

Op deze gronden was door Hulshoff Pol in vroegere jaren een Engelse tuin aangelegd met onder andere 2 vijvers. Een van deze vijvers is momenteel nog in gebruik als roeivijver met roeiboten.

Verder was er in deze Engelse tuin een tennisbaan met thee prieeltje. De kantine van voetbalvereniging HVV verwijst met zijn naam "De Koepel" nog hiernaar. Het park was toen nog niet meer dan een speeltuintje.

In de begin jaren kon men vanaf station De Waarbeek dat ter hoogte van de kettingbrugweg aan het spoor tussen Hengelo en Enschede lag door een bos naar De Waarbeek lopen. Pas na 2000 ging het park zich familiepretpark noemen en veranderde de naam officieel in "Familiepretpark De Waarbeek".

Als een van de eerste grote attracties werd "de rodelbaan" geplaatst. De rodelbaan, in werkelijkheid een achtbaan, werd in 1930 gebouwd door het personeel van "De Waarbeek" zelf.

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans