De Valkenier 1934 tot 2021

Helaas is na de overstromingen in de zomer van 2021 er zoveel schade ontstaan dat dit kleine parkje de boel definitief heeft moeten sluiten.

De Valkenier is een klein familiepretpark gelegen in het centrum van Valkenburg aan de Geul.

Het park richt zich vooral op families met kinderen tussen de twee en twaalf jaar. Het park heeft 26 attracties die voornamelijk een ouderwets karakter hebben,.

Geschiedenis

1934: Ontspanningsoord Natuurbad Valkenburg
In 2015 is het 81 jaar geleden dat het jonge stel Otermans hun droom verwezenlijkte: op een braakliggend terrein begonnen ze een speeltuin met een roeivijver. Later kwamen er ook een restaurant en een openluchtzwembad: ‘Ontspanningsoord Natuurbad Valkenburg’. Al gauw weten velen hun weg te vinden naar het park, voor een ontspannen dagje uit in het mooie Valkenburg.
Van ontspanningsoord naar familiepark
Het zwembad is het eerste zwembad waar mannen en vrouwen gemengd mogen zwemmen, een unicum in Nederland. Het park groeit gestaag. Jaarlijks komen er nieuwe attracties, ook voor de jonge bezoekers. Het park krijgt een nieuwe naam: Pretpark De Valkenier. Al gauw staat het pretpark bekend als het leukste familiepark in de wijde omgeving. Bezoekers van heinde en verre brengen een bezoek aan het gezellige, voordelige pretpark.

Al generaties lang speelplezier
Tegenwoordig spelen de kleinkinderen van de eerste bezoekers in pretpark De Valkenier. Vaak met hun opa en oma, die zelf mooie jeugdherinneringen aan het familiepark hebben.

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans