Thema Gebied: Fantasy

Treed binnen in het fascinerende, uitgestrekte Dal der Wuze!

Imposant rijzen de muren van Wuze Town op, het vaderland van een volkje dat sinds langs tijd spoorloos verdwenen werd gewaand en waarvan de Krijgerkoningin Winja avontuurlijke proeven van moed voor je in petto heeft. Terwijl de Stadswuzen onder lichtdoorlatende koepels hun dynamische leven leiden, hebben de Waterwuzen hun indrukwekkende rijk Baumbergen am Mondsee opgebouwd, waar hun met mos bedekte huizen oprijzen. Hier trekken ze eropuit om te vissen en houden met hun   patrouilleboten de herinnering aan de voorouders in ere.

Ontdek de gebruiken en rituelen van de Wuzen op het land en op het water en neem deel aan hun dagelijks leven, de gevaren en de feesten.

Phenie

Phenie is in alle opzichten een buitenbeentje – niet alleen omdat ze een dame is, ze is ook nog eens een feniks.

En:  Waar fantastische wezens wonen, kunnen ook vurige vogels niet ver weg  zijn. Het beweeglijke dier heeft haar nest daarom direct naast het rijk van de Wuzen gebouwd, die haar de grootst mogelijke verering betonen

Würmling Express

Stap in de Würmling Express en de rit kan beginnen!

Langs de oevers van de Mondsee zitten kleine babyvogels in hun nestjes te  wachten tot ze gevoerd worden. En ze zijn zo hongerig – dat lukt de Wuzen niet in hun eentje. Jullie moeten meehelpen. In het rappe treintje  gaan jullie samen met je vriendjes of je papa en mama op een grote ontdekkingsreis, En natuurlijk heb je genoeg wormen bij je voor de  vogeltjes.

Der lustige Papagei

Met de LUSTIGE PAPAGEI, de grappige papegaai, komen jullie heel dicht  bij de hemel en de betoverende vogels. Draai rondjes door de lucht en  raak met je vingertoppen de wolken aan. Ook grote mensen mogen erbij  zijn en beleven fantastische momenten bij het op- en neergaan. Dat  belooft veel plezier en kriebels in je buik.

Wolke's Luftpost

Gespannen wachten de Wuzen op hun post en jij kunt hen daarbij  helpen. Stijg op met de luchtpost en trap flink op de pedalen, de  stevige vleugels brengen je heel dicht bij en je heb de post zo te pakken. Het maakt de Wuzen heel erg blij als je tijdens je vlucht de langverwachte brieven meebrengt.

Dus trap flink door, dan kun je vlieeeeeegen. Dat belooft een hoop plezier en een geweldig uitzicht!

Die fröhliche Bienchenjagd

Hé, wat loert daar nu zo verlekkerd naar die kleine bijtjes? Bezoek  de koddige kikkertjes zelf en doe mee aan de vrolijke bijtjesjacht. Het   gaat op en neer tijdens de grappige rit. Dat moet je een keer hebben meegemaakt!

WAKOBATO

Stap in een patrouilleboot van de Waterwuzen en beleef in deze interactieve waterattractie het grote avontuur op de Mondsee. U vaart hier door de weelderige wereld van waterplanten en maakt een ontdekkingsreis door het hoge riet rondom de oude sterrenwacht.

Het Wuze-waterpistool helpt niet alleen bij het besproeien van de gedenkstenen, maar jaagt ook de kikkers op de vlucht – want dat is iets wat alle bezoekers in hun oren moeten knopen; vertrouw nooit een stenen kikker!

Winja's Fear & Winja's Force

Je hebt de beslissing genomen. Je durft het aan om de proeven van moed te trotseren. De koningin van de Wuzen nodigt je meteen twéé keer  uit je angst te overwinnen.

Alleen voor de meest moedigen  onder jullie is het weggelegd dit avontuur in de ruïnes van de Wuzen te beleven. In een razend tempo, terwijl je in allerlei bochten gewrongen  wordt, stuif je in de spinning coaster over de andere bezoekers heen,  verdwijn je plotseling en duik je onverwachts weer op.

Maar of jij echt zo onverschrokken bent als de Koningin van de Krijgers, blijkt pas aan het einde van de rit. Of kies je toch liever voor Winja’s Force?

Dus jij denkt dat je genoeg kracht hebt getoond? Laat je in de laatste seconden van dit avontuur verrassen.

Winja fear

Winja Force

Het meenemen van losse voorwerpen zoals tassen, rugzakken,  GSM's of fotocamera's is niet toegestaan! Wij raden je aan om je spullen op te bergen in onze kluisjes. Phantasialand is niet aansprakelijk voor verloren voorwerpen!

Wözl's Wassertreter

Aan de oever van de Mondsee (Maanmeer) liggen de catamarans van de  Wuzen aangemeerd; ook hier is de verering van de Wuzen voor vogels terug  te vinden in de vorm van de boten: de watervogel-catamarans zijn al van   veraf te herkennen aan de gele snavels die hoog in de lucht steken.

Tijdens een ontspannen tocht op het idyllische meer kun je genieten van het uitzicht op het fantastische rijk van de Wuzen, terwijl het water zachtjes om je heen kabbelt.

Wupi- en Wözlland en andere avonturen in het rijk van de Wuzen

De kleintjes kunnen in Wuze Town een heel nieuwe wereld ontdekken.Behalve avonturen- en ontdekkingstochten zijn er ook attracties die juist voor de jongste bezoekers van ons park geschikt zijn.

Of het nu gaat om de botsauto’s Bumper Klumpen, de mini-vrije-val-attractie Wupi’s Wabi Wipper of Wözl’s Duck Washer – waarbij het vrolijk in het rond gaat –met de speciale kinderattracties is het grenzeloos genieten geblazen.

Ook buiten Wuze Town, in het mooie Dal van de Wuzen, lokken het spetterende waterspeelplein Octowuzy, de trapbootjes van Wözl’ Wassertreter, die ook het hart van volwassenen sneller doen kloppen, en Wirtl’s Taubenturm waarbij kleine kinderen met behulp van mechanische ondersteuning omhoog kunnen klimmen.

Temple of the Night Hawk

De oppergod van het Wuze-volk, de reusachtige nighthawk, nodigt je uit voor een tocht door de donkere nacht vol sterren. Zittend op zijn rug vlieg je over de langste "achtbaan in het donker" van Europa.

Hollywood Tour

Deze attractie nodigt je uit voor een spannende boottocht naar de droomfabriek. Oog in oog staan met de sterren uit  Hollywood; deel uitmaken van de grote successen uit de filmgeschiedenis -  hier is het mogelijk. Jaws slijpt zijn tanden en King Kong staat op de  uitkijk naar een nieuw liefje. Van boven komen al krijsend de vogels uit Hitchcock's The Birds en uit het water van de jungle happen de vijanden van Tarzan naar de boot.


 


Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans