Bezoek met een Handycap

Wij zien graag dat iedereen een leuke dag beleeft in Phantasialand. Daarom hebben wij een reeks tips en richtlijnen voor bezoekers met een   handicap opgesteld. Deze stellen je in staat om je bezoek goed voor te bereiden.

Van punt A naar punt B

Alle attracties in het park zijn  bereikbaar zonder dat je een trap hoeft te gebruiken. De meeste shows en  restaurants zijn gelijkvloers of zijn voorzien van een aparte ingang  voor bezoekers in een rolstoel. Indien je toch op moeilijkheden stuit,  wendt je dan tot één van onze medewerkers. Zij zijn er om je te helpen.

Snelheidsattracties

Uit veiligheidsoverweging staat de TÜV (Duitse controle dienst) niet toe dat gasten tot de attracties worden toegelaten, indien zij deze niet zelfstandig kunnen betreden en verlaten. Daarom mogen bijvoorbeeld blinde gasten en rolstoelgebruikers onze rittenattracties volgens de TÜV helaas niet gebruiken. De veiligheid van al onze bezoekers kunnen wij alleen garanderen onder de voorwaarde dat een ieder op eigen kracht de in- en uitgang bereiken kan. Dit geldt voor alle niet gelijkvloerse rittenattracties. Bij deze attracties voeren zowel de paden als de nooduitgangen gedeeltelijk over steile en smalle steigers, welke door gasten met een handicap niet zonder hulp van buitenaf overkoombaar zijn. Wij vragen je hier begrip voor te hebben. Verder verzoeken we gasten met gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld een hartaandoening, de aanbevelingen in acht te nemen die voor de attractie in kwestie gelden.

Invalidentoiletten

Phantasialand telt 5 invalidentoiletten. Deze bevinden zich bij de ingang van themawereld Berlin, bij de Arena de Fiesta, in Wuze Town, achter ons Fantissima-Theater en bij het Silverado theater. Sleutels van de invalidentoiletten kunnen worden afgehaald bij ons toiletpersoneel, in ruil voor een onderpand.  Om er zeker van te zijn dat de invalidentoiletten zich steeds in onberispelijke staat bevinden, zijn deze toiletten niet toegankelijk  voor andere gasten.

Rolstoelverhuur

Phantasialand heeft een eigen rolstoelverhuurdienst. Bezoekers die een rolstoel willen huren, worden  verzocht om die minstens 2 dagen voor hun bezoek aan te vragen. Dit kan  door te bellen naar het nummer +49 (0) 22 32 / 36-240. Indien er  voor die dag een rolstoel beschikbaar is, reserveren we die voor je. De  rolstoel kan bij de Sonderkasse, bij de ingang Berlin, worden afgehaald. Wij vragen om een borg van € 25,00 of jouw paspoort of ID kaart.Indien  je pas tijdens je bezoek aan Phantasialand vaststelt dat je een rolstoel  nodig hebt, wendt je dan tot onze geneeskundige dienst. We vragen je  begrip te hebben voor het feit dat de doorgangen tijdens de topdrukte  erg vol zijn en we eventueel niet in staat zijn alle behoeftige gasten  een rolstoel aan te bieden.

EHBO post

De eerste hulp voor alle kleine gezondheidsproblemen  of ongevallen vindt je in de themawereld Berlin, naast de uitgang van  de Wintergarten. Ons EHBO personeel bestaat uitsluitend uit geschoold en  gekwalificeerd personeel.

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans