Movie Park Germany

Movie Park Germany is een pretpark gelegen nabij de plaats Bottrop in Duitsland. Het park werd in 1996 opgericht onder de naam Warner Brothers Movie World, maar in 2004 werd het park overgenomen door StarParks. De licenties waren in handen van Six Flags. Daarom mocht het park geen   Warner Brotherfilms, zoals Batman, verwerken in zijn attracties. Veel attracties kregen daarom een andere naam of een ander thema. In 2010 is het park overgenomen door Parques Reunidos.

Het park bestaat uit diverse achtbanen, waterattracties en bioscopen waar diverse films worden vertoond.

In 2007 maakte Movie Park Germany bekend dat het kindergebied Wonderland Studio's in het nieuwe seizoen onder een andere naam verder zou gaan. Dankzij de nieuwe rechten van Paramounts Pictures werden de attracties  in dit gebied hernoemd en opnieuw gethematiseerd naar de bekende series van Nickelodeon, het gebied krijgt de toepasselijke naam NICKland.

In 2008 is het Wonderland Studio-gedeelte op de schop gegaan. Oude attracties zijn in een nieuw jasje gestoken, 8 nieuwe attracties zijn er bijgekomen en de oppervlakte van 30.000 m² is Nickland geworden. Het hele gebied staat nu in het teken van alle Nickelodeon-characters. De 17 attracties zijn gethematiseerd naar diverse figuren; van Spongebob tot Avatar.

Voor de vijftiende verjaardag zal het park een gloednieuwe overdekte achtbaan The Van Helsing Factory openen in het voormalige gebouw van Gremlins Invasions. De attractie zal openen in juni 2011.

In 2014 is er een nieuwe simulator gekomen op de oude plaats van Movie Magic en deze heeft de naam The lost Temple mee gekregen.

In 2017 is er tussen de Bermuda Triangle en The lost Temple een nieuwe achtbaan met het thema star trek geopend.

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans