Land der Vergessenen

Welkom in het Land der Vergessenen.

Hier maak je kennis met een aantal volken welke lang geleden leefde.

Colossos - Kampf der Giganten

Heropening medio 2019

De boommensen creëerden een mythische wereld en een Monument van onbegrijpelijke omvang, die hen zou moeten beschermen en de boomwereld verbinden aan de hemel.

Colossos. Colossos is een krachtige wacht over de boomwereld en blijft ook na de in verwarring brengende val van de boommensen bestaan. Of zij verdwenen toch niet helemaal? 

Colossos, de legende, die overstijgt alles, is vanaf grote afstand zichtbaar en leidt de enige verbinding tot de geheimzinnige wolkenwereld. Er staat geen gebouw, of een boom die zich aan de hoogte van Colossos kan meten.

Om de afmetingen nog sterker te benadrukken, hebben de boommensen er een groot standbeeld naast gezet. Dit bewijst zelfs aan de onwetende aardbewoners dat niets krachtiger is dan Colossos.

Colossos was voor de boommensen een essentiële onderdeel van de moedsteekproef. Tijdens een fotoritueel op dag 12. De deze verjaardag werden zij een onderdeel voortreffelijke wijze cirkel. Vandaag proberen de bezoekers van de verlaten boomwereld deze moedsteekproef te halen en ondergaan ze de uitdaging die Colossos heet.

Het gebied rond Colossos getuigt nog van het huwelijk van de boommensen, die alles met plechtig met maskers, doeken en houten heiligdommen verfraaiden. Deze ontwerpen en verwijzingen herhinderen aan lang vergeten tijden, en ontvangen de gasten op de manier aande voet van Colossos waar je alle belangrijke informatie over de rituele/moedsteekproef kunt vinden.

Soms verklaard een gast, dat die  het gefluister van boommensen heeft gehoord. Wie zich een weg naar Colossos baant beleeft waarschijnlijk een van de meest spannende reizen in diens levenservaringen. De opwinding en de spanning waaraan elke gast wordt blootgesteld ervaart iedereen anders.

Elke gast moet op zijn of haar manier de grote reistaken volbrengen. Wie durft gaat de houten tempel in en neemt plaats in een van de wagens die je mee neemt op dit avontuur.

Een avontuur die een grote eer toewijst aan de goden van de boommensen. En slechts, wanneer die de taak wordt voltooit, zul je ook de laatste geheimen van de boommensen leren kennen wordt je deel van hun gemeenschap. Deze reis zal niemand snel vergeten. En niet iedereen is hier tegen opgewassen.

Desert Race

Bent je klaar voor 4.7 G? Wij creëren voor je een helrit door de woestijn? Dan klim je de trein in en geniet van een reis met de een na snelste katapultstart van Duitsland die je meeneemt over de duinen van de woestijn. Maar voorzichtigheid: In 2.4 seconden wordt u afgeschoten van 0 tot 100 km/h, deze absolute ervaring ervaart normaal alleen een Formule 1 coureur! Je zult dit avontuur niet erg snel meer vergeten.

Wüstenflitzer

Instappen, losgaan en je rijvaardigheid bewijzen: Sinds 2015 hebben de jongeren van 4 tm 10 jaar het recht om te sturen in Heide Park.

Wüstenflitzer - de kind rijschool is de eerste ultieme stap voor jonge avonturiers om te leren rijden en hun eerste rij bewijs te halen.

In het midden van de Wüstenoase leren ze al spelende wijzen de verkeersregels en leren rustig gas te geven zodat ze aan de grote kunnen laten zien wat ze kunnen.

 De flessengeest in het midden heeft zijn eigen Parcours gebouwd, waar je bij de vier controleposten vier Arabische schatten die in de woestijn verloren zijn gegaan kunt ontdekten.

Na een reeks van opdrachten, waardoor de verlaten woestijn uit bent gescheurd kun je uiteindelijk zelfs het eerste rijbewijs in ontvangst nemen.  Daar zullen je papa en mama vast wel een beetje natte ogen van krijgen.  Terwijl de nieuwe generatietalenten hun rondes draaien, ook worden de volwassenen lopende bestuurders ook niet vergeten, voor hen is er de achtbaan met de op 1 na snelste katapultstart van Duitsland, Desert Race om over de steppe te scheuren.

Maya Tal

In het Maya tal vind je vooral flat rides en hier onder kun je ze vinden.

Aqua Spin

Stap in de Aqua Spin en ervaar een rotatie die je nog niet eerder hebt ervaart. Wanneer de gondel van 18 meter hoogte richting de aarde valt. ze je in eens de fonteinen om hoog spuiten. Maar voor dat ze je echt raken ga je al weer de hoogte in en dat steeds weer opnieuw. zowel achter als voorwaarts en daardoor vergeet je al snel wat boven en beneden is.

Breakdance

Dit brengt het Land der Vergessenen aan het dansen: Onze Breakdancer zet je een wilde reis voort, die je evenwichts gevoel flink op de proef stelt. Met 28 revoluties per minuut zullen we je verzekeren dat je dat ervaart. Een tip van onze kant is dat je misschien niet deze auto's voor je eerste date moet gebruiken. Omdat de draaiingen erg snel gaan en daardoor erg verstorend zijn.

El Sol

"Houston, hebben wij een probleem!"- Niet van wegen de astronaut die de opleiding regelt: Want wanneer je hier in stapt zul je zien dat alles nog perfect werkt, maar als El Sol zich in beweging zet, drijft de centrifugaalenergie de cabines in horizontale stand, en dan zal het enorme rad langzaam naar boven gaan. Je wordt van het ene moment 20 m omhoog en het andere moment stijl omlaag naar de grond verplaatst. Echt intergalactisch goed!

Huracan

Bij de Maya's was Huracán de krachtige God van de wind. De perfecte naamgever voor deze duizelingwekkende attractie: In een ronde kooi neem je plaats op een van de 36 sta plekken. Dan begint Huracan langzaam rond zijn eigen as te draaien, tot dat je er wat onverwachts gebeurt: Met een onbekende kracht wordt je tegen de achtermuur van je kooi gedrukt, zodat het je niet meer lukt om je arm op te heffen als een wapen. Het geheel is natuurlijk geen werk van de God, maar zuivere fysica: het fascinerende effect van de centrifugaalenergie die dit veroorzaakt.

La Ola

Een geheimzinnige Maya wandschildering verfraait onze mooie ketting carrousel, wat zul je tijdens deze reis je hoofd bijdraaien. En wie weet het? Misschien ontvoeren de wandschilderingen op deze carrousel je wel naar het Maya tijdperk en ervaar je een lang geleden verdwenen maar geavanceerde cultuur… durft je het avontuur aan?

Magic

Twaalf gondels die aan vier armen zijn bevestigt, die je naar een nieuwe hoogte katapulteren en je daardoor op en neer laten gaan. Magic bied je een echte avonturlijke trip, die je van al je zintuigen berooft waardoor je nu precies op je plek bent in het land der Vergessenen!

Lady Moon

Zelfs bij de Maya's was er een test van moed die alleen de sterkste krijger kan omgaan. Een ritje op de gigantische draaiende schijf Lady Moon is zo'n uitdaging : Twaalf kegelvormige gondels staan op deze grote ronde schijf en draaien alle kanten op als gevolg van een sterke centrifugale kracht. Aangezien zelfs de moedigste tribale held soms zijn moet verliest.

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans