Bezoek met een Handycap

Informatie voor mensen met een handicap

Geachte gasten,

Wij, het team van Europa-Park, heten u van harte welkom en wensen u  een verblijf vol bijzondere belevenissen in Europa-Park. Om uw verblijf  zo goed mogelijk te kunnen plannen, hebben wij hieronder alle  belangrijke informatie voor u samengevat.

Kleine tips voor uw parkbezoek    

ENTREEPRIJZEN    

Rolstoelgebruikers en blinden hebben gratis toegang tot  Europa-Park. Eén begeleidende persoon krijgt korting, als de invalide  beschikt over een invalidenkaart.

INFORMATIE

Informatie   is verkrijgbaar bij onze informatiepunten aan de hoofdingang, bij het meer (Avonturenland) of in Spanje. Bij vragen kunt u altijd contact   opnemen met onze medewerkers, die u graag helpen. Tips en kritiek kunt u   schriftelijk achterlaten bij onze informatiepunten.

EP-EXPRESS

Met de  EP-Express kunt u een ritje maken door het hele park. In het achterste  deel van de trein bevinden zich speciale plaatsen voor rolstoelers. Het  is het makkelijkst om op het station in Spanje op te stappen (steile  perrons, echter met rustpunten). In Griekenland is aan de instapkant een  lift aanwezig. Voor de bediening van de lift dient de begeleidende  persoon zich bij de machinist te melden. De haltes in Duitsland en  Griekenland zijn ook uitstekend geschikt om uit te stappen.

BESTRATING

Het   “Walliser Dorf” in Zwitersland, het Spaanse en Griekse themagebied zijn  door de bestrating wat moeilijker toegankelijk voor rolstoelers.

PARKEERPLAATS

Vooraan   de bezoekersparkeerplaats zijn speciale invalidenparkeerplaatsen   aanwezig. Als u in het bezit bent van een invalidenkaart en deze laat   zien, hoeft u geen parkeergeld te betalen.

ROLSTOELVERHUUR

Bij de  hoofdingang is een gratis rolstoelverhuur aanwezig. Hier kunt u   afhankelijk van beschikbaarheid (tegen inlevering van een   identificatiebewijs) voor de duur van uw parkbezoek een rolstoel lenen. Het is ook mogelijk vooraf alvast een rolstoel te reserveren.

TOILETTEN

Speciale   invalidentoiletten zijn te vinden bij de hoofdingang, aan de “Deutsche   Allee”, in Italië, Frankrijk, Griekenland, Rusland, Scandinavië, Spanje  en in Oostenrijk tegenover de uitgang van de wildwaterbaan.

EERSTE HULP

De EHBO  bevindt zich naast de Euro-Mir achtbaan in Rusland. Hier zijn gedurende  de openingstijden gediplomeerde EHBO’ers aanwezig. Ook in het park lopen  EHBO’ers rond. In noodgevallen kunt u zich altijd wenden tot onze  parkmedewerkers.

Info’s  over onze attracties en shows

De meeste shows en  attracties zijn voor u toegankelijk. Bij de rit attracties – met  uitzondering van de EP-Express  is het echter noodzakelijk de rolstoel  te verlaten.

Alle shows beschikken over speciale  rolstoelplaatsen. Maakt u s.v.p. bij het “Teatro dell’Arte“ en bij het  “Globe Theater“ gebruik van de zijingang resp. -uitgang. Als er geen  speciale ingangen voor mensen met een handicap aanwezig zijn, dan kunnen  u of de begeleidende persoon zich wenden tot onze medewerkers ter plaatse, die u graag helpen.

Om veiligheidsredenen  heeft het Technische Überwachungsverein (TUV) het ons verboden, invaliden en blinden toegang te verlenen tot de volgende attracties:

Arthur

Atlantica SuperSplash

Atlantis Adventure

Alpine Coaster Enzian

Blue fire  Megacoaster

Cassandra's Curse

Euro-Mir

Eurosat

Fjord-rafting

Ghost  Castle

Matterhorn-Blitz

Pegasus

Pirates  in Batavia

Poppy Towers

Silver  Star

Swiss  Bob Run

Tirol  Log Flume

Volo Da Vinci

Water Rolleroaster Poseidon

WODAN-Timburcoaster


Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans