Thema Gebied: Zwitserland

Bewegende bergen en gletsjers.

Onverzettelijk en onafhankelijk, eerlijk en sympathiek, dit is wat we kennen en ervaren als we het over de Zwitserse gemoed hebben wat we in elk huis vinden dat in de bergen staat.

Wild en ongetemd is de weg die naar de "Matterhorn Blitzz" en de "Swiss Bob Run" gaat. Omhoog de berg op en dan weer terug met 3 x de aantrekkings-kracht van de aarde.

Dit is Zwitserland op zijn snelste manier.  In het Valaisan dorp wachten de beste wijnen en de echte Zwitserse kaas fondue (met echte Raclette kaas) op je.

Na dat je de attracties hebt bezocht is het eerste wat je waarschijnlijk zult gaan doen is bij de Zwitserse ambassade een Zwitsers paspoort aanvragen.  

Matterhorn Blitzz

Voordat je in de attractie stapt, maak je eerst een rondje door een Zwitserse boerderij. Je maakt kennis met het leven van de boerenfamilie en hun veestapel. Zo krijg je vooraf al een echt Alpen-gevoel. De chalets uit 1785 met hun originele decoraties komen uit Zwitserland en zijn hier weer opgebouwd. Dan is het tijd geworden om met je karretje de bergen en dalen te ontdekken. Misschien ga je tijdens de rit spontaan jodelen?

Swiss Bob Run

Durf jij met een snelheid van 50 km/h naar beneden te glijden door een metalen ijsbaan?

 

Jungfrau-Gletscherflieger

Dubbeldekker vliegtuigjes nemen je mee omhoog en omlaag en hoog in de lucht.

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans