Grimms Sprookjesbos

Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?
Sneeuwwit glazuur omgeeft het goudbruine peperkoekhuis en gekleurde   hagelslag versiert het zoete dak. Binnen is het er lekker knus, een   grote oven verwarmt de ietwat griezelig ingerichte kamer. Een oude vrouw   roert ijverig in een grote pan met kokende soep. Natuurlijk zullen Hans  en Grietje, uit een sprookje van de gebroeders Grimm, niet ontbreken.  Beiden proberen een plan te bedenken, om aan de gemene heks te ontkomen.  In het Grimms Sprookjesbos kunnen de jongste bezoekers in de voetsporen  treden van hun favoriete sprookjes, terwijl de volwassenen zich weer in  hun kindertijd zullen wanen. In Europa-Park komen sprookjes tot leven!

Assepoester

In de keuken van Assepoester hoopt de prins met het glazen muiltje zijn bruid te vinden. Zal het hem lukken? Probeer zelf het muiltje en wie weet....

De gouden gans

Als de jongste van 3 broers - door iedereen Domoor genoemd - vriendelijk zijn voedsel deelt, wordt hij beloond met een gouden gans met bijzondere eigenschappen. De bonte stoet zorgt ervoor dat hij de prinses aan het lachen maakt. De rest laat zich raden.

Dokter Alwetend

Stel aan dokter alwetend je brandende vraag, Misschien dat hij zoals bijna altijd het antwoord weet.

Hans en Grietje

Durf jij bij dit snoephuisje aan te kloppen en naar binnen te gaan?

Kasteel van Doornroosje

Beklim de trappen van het kasteel en beleef het sprookje van de mooie koningsdochter, Doornroosje.

Raponsje

In de kerker bovenin de toren wacht Rapunzel om gered te worden. Gebruik het interactieve klokkenspel om de magische tune te spelen waarmee je Rapunzel veiligheid kun brengen. Ken jij de melodie?

Vrouw Holle

Als vrouw Holle haar bed opmaakt en de kussens uitschut vliegen de veren in het rond en sneeuwt het op de hele wereld.

Er zijn nog een aantal andere sprookjes te vinden in dit bos alleen deze hebben we nog niet op de foto staan of zijn niet van een geschikte kwaliteit.

Deze zullen dan ook met een volgende update worden mee genomen.

Dwarf City

Een avontuurlijke expeditie door "Dwarf City" voor de jongste bezoekers.

Met olifanten, dino's en kangoeroes.

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans