Belantis

Belantis (eigen schrijven: "BELANTIS") is het grootste pretpark in de freistaat Saksen

Het ligt op de grens van de stad Zwenkau ten zuiden vanLeipzig.

Het park is te berijken via de A38 afslag 30  "Leipzig Harth Nieuw"

Op het 27 hectare grote terrein van een voormalig bruinkool win gebied zijn op dit moment 36 attracties en drie shows verdeeld over acht thema gebieden te vinden.

Geschiedenis

Het park is op 5 april 2003 geopend na een bouw tijd van 19 maanden. 

De investering bedroeg op dat moment ongeveer ​​€ 50 miljoen.

Aan de bouw is een intensief marktonderzoek vooraf gegaan, zoals in heel Oost-Duitsland, was er nog geen pretpark in de stijl van Phantasialand , Hansa-Park of het Europa Park . 

De investeerders, met inbegrip van een belangrijke private Duitse radiozender (Regiocast , met inbegrip van Radio SAW, Radio PSR, deelstaat Thüringen en SkyRadio Hessen) van plan waren een grote investering te doen om het toerisme in deze regio wat meer op gang te krijgen. Er werd vervolgens een gestage verdere ontwikkeling door gelopen van seizoen tot seizoen zoals deze zich ook in de geschiedenis van de West-Duitse Parken heeft voorgedaan.

Hoewel Belantis wel door de inversteringen veel sneller zou gaan groeien dan dat de andere parken hebben gedaan.

In het eerste seizoen passeerde er ongeveer 500.000 bezoekers de toegangspoort.

Het park hoewel het in een voormalig bruinkool win gebied ligt en veel aan gedaan werd om dit verwoeste landschap weer een beetje groener te maken. heeft het groen wel de nodige tijd nodig gehad om te ontspruiten.

De beschikbare ruimte bedraagt ongeveer 50 hectare en op dit moment is daar van ongeveer de helft in gebruik. 

De bezoekers kwamen in het begin vooral uit Thüringen, Saksen, Saksen-Anhalt, Brandenburg en Berlijn in de latere seizoenen werden er ook steeds meer West-Duitse bezoekers begroet.

In de daaropvolgende jaren groeide Belantis gestaag met andere nieuwe attracties en diensten, het aantal bezoekers daalde na de eerste seizoenen eerst licht en daarna weer toegenomen. In In 2010 passeerde er ongeveer 578.000 bezoekers de poort.

De meest populaire dagen zijn nu vooral de Halloween dagen die plaats vinden aan het einde van het seizoen en zorgen elke avond voor veel plezier bij de jongeren die in die dagen het park zeker weten te vinden net als vele andere bezoekers.

Op 26 Juni 2010 heeft het park zijn nieuwste achtbaan "Huracan" geopent met vijf inversie-elementen welke gebouwd is door Gerstlauer Amusement Rides.

In 2015 is er een nieuwe familie achtbaan geopend met de naam "Cobra des Amun Ra" en deze is te vinden in het thema gebied "Tal der Pharaonen"

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans