Bobbejaanland

Bobbejaanland is een pretpark in Lichtaart, België, en is genoemd naar zijn oprichter Bobbejaan Schoepen. Het pretpark is gelegen in een moerassig gebied in de vallei van de Kleine Nete.

Geschiedenis

Ontstaan

Bobbejaanland is als attractiepark onplanmatig ontstaan vanuit de muzikale carrière van de zanger-gitarist Bobbejaan Schoepen, die na vijftien jaar internationale tournees stilaan een vaste stek zocht. In 1959 kocht hij in het Kempische dorp Lichtaart (Kasterlee) een moerassig domein van 30 hectaren, genaamd het "Abroek". De buurt verklaarde hem haast gek, toen bleek welke grootse plannen hij er mee had. Hij liet het terrein uitbaggeren, bouwde er een theaterzaal met 1200 plaatsen en legde een zwemvijver met 2,2 kilometer strand ernaast. Op 31 december 1961 werd het park officieel geopend door Bobbejaan Schoepen zelf en zijn vrouw Josée Jongen.

De eerste attracties

Tot midden jaren 1970 waren de zwemvijvers en stranden de centrale attractie. Middelgrote attracties zoals de "Paardenmolen" en de "Rode Monorail" vormden de aanzet tot het "pretpark" dat er vanaf 1975 ontstond..

1979 - Opening "Looping Star"

1980 - De "Wildwaterbaan".

1982 - "Wervelwind" (de dubbele kurkentrekker van Vekoma).

1985 - werd de "Rainbow"

1987 - de "Breakdance", "Condor", en de "Air Race" (heden "Dream Catcher").

Dit is een van de eerste hangende achtbanen ter wereld, in dit geval met hangende vliegtuigjes.

1989 -  "Revolution" een indoor rollercoaster die zich wentelt rondom een groot projectiescherm en een duikvlucht neemt door allerlei lichteffecten. Deze achtbaan heeft tevens het langste treintje ter wereld.

1991 - De "Indiana River" uit 1991 is een attractie in Aztekenstijl.

2003 - wordt een investering van bijna 12 miljoen euro gedaan voor enkele nieuwe attracties (Typhoon, Sledgehammer en Junior Coaster (waarvan de naam later veranderd werd in Oki Doki)).

2004 - na een voorbereidingsfase van meer dan drie jaar. Bobbejaanland wordt overgenomen door Parques Reunidos, een Spaanse pretparkengroep.

2008 - opening van de splash battle "Bannana Battle" en "King Kong"

2011 - Opent de spinning coaster "Dizz"

2015 - Opening The Forbidden Caves, een zogenaamde belevingstunnel.

2016 - De indoor achtbaan Revolution krijgt een VR update met speciale brillen en heet nu Mount Mara

Attractieparkfans
Voor Fans, Door Fans